Avantajele si dezavantajele unei cazi freestanding

Inainte sa incepi o renovare a masiva a baii, sunt cateva intrebari extrem de importante la care trebuie sa raspunzi. Una dintre ele se refera la alegerea unei cazi. Sunt 2 variante principale – cada clasica, varianta care sta lipita de cel putin 2 pereti, sau cada freestanding care se simte confortabil pe mijlocul baii, ca o piesa centrala a amenajarii.

Cazile freestanding sunt mai luxoase si reprezinta un element de design in aceeasi masura in care sunt un obiect de necesitate. Si ai multiple variante din care sa alegi, poti vedea in magazinul online de sanitare cazile freestanding disponibile la Neakaisa.ro – aproape 100 de modele de cazi freestanding. 

Pe langa asta, ar merita mentionat ca exista finisaje perfecte atat pentru o baie clasica, cat si pentru o baie cu design modern sau minimalist. Au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita designului incredibil si a efectului Wow! pe care il aduc in orice baie. Pe de alta parte, exista cateva dezavantaje constructive de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o astfel de cada, precum spatiul disponibil, locatia scurgerii si dimensiune interiorului cazii, astfel incat sa fie confortabila pentru toti cei care urmeaza sa o foloseasca.

Hai sa trecem putin prin cateva dintre principalele argumente pro/contra cazilor freestanding, oricat de greu ar fi sa fim rationali atunci cand ne clatim ochii in variante de amenajari cu un astfel de obiect de design. Astfel, o sa poti alege cu usurinta o cada freestanding de calitate care sa se potriveasca perfect casei tale.

cada baie freestanding 2

Beneficiile unei cazi de baie freestanding:

  • Optiuni – o cada freestanding se potriveste oricarui stil. De la clasicul filmelor alb-negru, pana la amenajarile in stil scandinav, pentru toate exista un model de cada. Nu sunt limitate de spatiul disponibil dintre pereti, deoarece nu este obligatoriu sa fie montate perpendicular pe vreunul dintre ei. Astfel, designul este mult mai fluid si mai permisiv.
  • Aspect – majoritatea celor care aleg o cada freestanding o fac pentru design. Este unica si integrarea ei in amenajarea baii este o declaratie asociata cu un ambient luxos.
  • Instalare – instalarea, fata de cazile clasice, se face mult mai simplu si mai rapid, fara sa necesite incastrarea, zidirea sau acoperirea cu panouri laterale/frontale ca in cazul cazilor clasice.
  • Amplasament – cazile freestanding pot fi asezate oriunde, dandu-ti libertatea de a folosi spatiul mai creativ. Vrei cada in mijlocul camerei, se rezolva! Vrei sa o pozitionezi pe diagonala? Nicio problema! Limita este creativitatea si proportia spatiului din baie.

Evident, cazile freestanding au avantaje majore de design, varietate deosebita de modele si posibilitati infinite de incadrare in ambient. Insa nu exista nimic care sa aiba doar avantaje, asa ca vedem mai departe si cateva dintre dezavantajele unei astfel de cazi.

Provocarile unei cazi freestanding

  • Pret – cazile freestanding, pentru a rezista in timp, sunt fabricate in marea majoritate din compozit sau din materiale speciale, precum Quaryl-ul, un compozit patentat de Villeroy&Boch pentru cazi freestanding. Acestea necesita rigori de fabricare mai mari decat acrilul din care sunt facute marea majoritate a cazilor clasice, motiv pentru care si pretul variantelor freestanding este mai ridicat. Este un raport pret-calitate echilibrat, insa daca alegi o cada de mijloc, trebuie sa stii ca vei plati initial mai mult decat pentru o cada clasica.
cada baie freestanding alba
  • Greutate – materialul din care sunt facute este greu, insa asa si trebuie, pentru a-si mentine echilibrul si a sta fara sa se clinteasca pe mijlocul baii. Trebuie sa iei si acest lucru in calcul, mai ales pentru instalare sau urcarea acesteia la etaj.
  • Dimensiune – cazile freestanding nu doar ca ocupa mai mult spatiu, dar au si marginile mai inalte. Ceea ce poate fi o problema daca vei dori sa folosesti cada pentru a face baie unui copil sau unui animal de companie – va fi mult mai greu sa stai aplecat deasupra ei.

Decizia este, la finalul zilei, a ta. Depinde de stilul personal, de baia pe care ti-o doresti si de prioritatile celor care vor folosi baia. Indiferent ce tip de cada urmeaza sa instalezi, sfatul nostru este sa te asiguri ca este o alegere potrivita atat din punct de vedere estetic, cat si practic.

Cazi freestanding de la parteneri de top: