Amenajare dus walk in intr-o baie mica – 25 poze si idei

Doresti sa amenajezi un dus walk in intr-o baie mica dar nu prea ai idei? Echipa HOOME iti prezinta niste idei de design si solutii creative pentru a putea face posibila montarea unui dus walk in intr-o baie mica.

Deoarece o cabina de dus clasica poate sa ocupe prea mult spatiu, un dus walk-in este solutia cea mai potrivita pentru a mai salva din spatiu intr-o baie mica.

Avantajele unui dus walk-in intr-o baie mica:

  • Peretele din sticla nu blocheaza lumina, asadar spatiul din baie arata mai mare.
  • Fata de cabina de dus care vine cu un sistem de dus deja integrat, la dusul walk in poti sa montezi ce sistem doresti, fie un sistem cu cap de dus pentru un efect de ploaie, cascada sau un sistem cu jeturi de masaj.
  • Acest tip de dus arata mult mai modern fata de cabinele clasice de dus.
  • Selectia vasta de materiale pentru decorarea acestuia si accesorii care ajuta la marirea spatiului vizual.
Amenajare dus walk in intr-o baie mica - 25 poze si idei

Unde sa plasezi dusul intr-o baie mica?

Atunci cand vrei sa amenajezi o baie mica, trebuie sa iti faci un plan foarte bine pus la punct. In primul rand dusul trebuie sa fie pozitionat langa geam sau in lipsa acestuia, langa o sursa de evacuare a aerului.

Este foarte important sa ai o sursa de aerisire deoarece atunci cand folosesti dusul se vor creea multi aburi care pot afecta mobilierul sau pot sa creeze mucegai.

Cel mai comun loc unde se monteaza dusul este in coltul opus al usii de la intrarea in baie. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este alegerea paravanului din sticla. Te sfatuim sa alegi un paravan din sticla fara modele care sa blocheze vizibilitatea, deoarece aceste modele dau senzatia unui spatiu mai mic in baie. 

Amenajare dus walk in intr-o baie mica - 25 poze si idei

Alegerea culorilor este si ea foarte importanta, acestea pot ajuta ca baia sa para mai spatioasa si aerisita. Te sfatuim sa alegi scheme de culori deschise si sa nu fie mai mult de doua combinatii. Pentru a da senzatia de spatiu inalt, poti sa optezi pentru un model de faianta mai ingust si sa o montezi vertical.

Amenajare dus walk in intr-o baie mica - 25 poze si idei

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este alegerea corecta a obiectelor sanitare si a mobilierului pentru baie. Acestea trebuie sa fie de dimensiuni mici si sa aiba multe spatii de depozitare ascunse, astfel vei avea loc unde sa depozitezi lucruri si baia nu va arata foarte incarcata.

Amenajare dus walk in intr-o baie mica - 25 poze si idei

Ultimele aspecte de care trebuie sa tii cont sunt lumina si oglinda. Suprafetele care reflecta lumina te ajuta la extinderea spatiului vizual, asadar iti recomandam sa alegi o oglinda mare, faianta cu efect lucios si obiecte din otel inoxidabil care reflecta lumina. Nu uita sa montezi corpuri de iluminat in centrul baii si deasupra oglinzii.

Mai jos poti sa descoperi intreaga galerie de imagini, speram sa te inspire!