Amenajare baie: mobila, sfaturi si idei pentru amenajare

Cum alegi mobilierul ideal pentru baie? Descopera acum acest mini ghid cu idei si solutii utile.

Amenajarea baii este foarte importanta deoarece este incaperea unde intram dis-de-dimineata si ne incepem ziua. De aceea avem nevoie de un spatiu bine amenajat, luminat si aerisit.

Cum alegi mobilierul pentru baie?

Atunci cand alegi mobilierul pentru baie trebuie sa tii cont de nevoile tale reale. Chiar daca iti atrag atentia multe piese de mobilier, asta nu inseamna ca acestea iti sunt neaparat necesare. Pentru a beneficia la maximum de spatiul din baie, trebuie sa gestionezi cu atentie piesele de mobilier si numarul acestora.

Calitatea mobilierului

Indiferent de numarul pieselor de mobilier si stilul acestora, atunci cand alegi mobila pentru baie, nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Deoarece in baie este multa umiditate si un mobilier de calitate inferioara, in timp, se va deteriora.

Culoarea mobilierului de baie

Culorile mobilierului de baie sunt de asemenea foarte importante. Deoarece mobilierul de baie se gaseste in foarte multe culori, trebuie sa fi atent ce culoare alegi.

Culorile se aleg in functie de stilul dorit si de spatiul avut la dispozitie. De exemplu intr-o baie de dimenisuni reduse, sunt recomandate corpurile de mobilier de culoare deschisa, deoarece dau senzatia de spatiu mai mare.

Amenajare Baie in alb chiuveta lavoar albe
amenajare baie mica cu cabina de dus si marmura

Amenajare baie in stil clasic

Pentru a adopta un stil clasic in baie, se poate opta pentru dulapuri in culorile lemnului natural, dulapuri cu blaturi de marmura, oglinzi cu modele si materiale naturale cu aspect invechit. De asemenea, gresia si faianta pot fi inlocuite cu mozaic sau tapet. Toate aceste detalii vor da baii tale un aspect clasic.

Set Mobila Baie, Stil Clasic, Alb, Andersen II Complet
amenajare baie stil clasic
Set Mobilier pentru baie, 6 piese, Retro XL
Set Mobilier pentru baie, 6 piese, Romantic XL

Cumpara set mobilier baie clasica de la partenerul nostru:

O varietate mai mare de culori si modele gasesti aici ⟶ seturi mobilier baie.

Amenajare baie in stil modern

Acest stil de amenajare in baie este alegerea perfecta pentru cei care iubesc lucrurile moderne si solutiile inovatoare. Acestea includ: piese de mobilier cu linii drepte, sertare cu inchidere soft close, oglinzi cu leduri, etc.

mobilier baie modern chiuveta pe blat din marmura
mobilier modern baie gresie neagra marmura
idee amenajare baie mare cu perete de dus si mobilier modern
idee amenajare baie alba cu perete de stila dus
Set Mobilier pentru baie, 5 piese, Aria
Set Mobilier pentru baie, 5 piese, Aruba

Cumpara set mobilier baie modern:

O varietate mai mare de culori si modele gasesti aici ⟶ seturi mobilier baie.

Cabina de dus

Pentru a salva mai mult spatiu in baie, iti recomandam sa alegi o cabina de dus in detrimentul unei cazi. Deoarece cabinele de dus se gasesc intr-o varietate mare de modele, sunt mult mai practice si nu ocupa atat de mult spatiu.

Descopera un ghid util pentru achizitionarea unei cabine de dus.

idee amenajare baie cu cabina de dus in doua culori

Cumpara cabina de dus:

Dus cu paravan din sticla

Alegerea unui paravan din sticla in detrimentul unei cabine de dus, este o alta metoda de a optimiza spatiul din baie. Daca alegi un paravan din sticla, poti obtine o senzatie de spatiu mai mare si aerisit in baie.

amenajare dus cu perete de sticla dus
Perete de sticla dus in baie oglinda rotunda

Descopera un articol cu idei de amenajare baie cu perete din sticla.

Corpuri de iluminat pentru baie

O baie intunecoasa va parea mult mai mica decat este in realitate. De aceea este necesara montarea unui corp de iluminat pe tavan si unul deasupra olginzii.

idee baie moderna alb negru marmura mobilier cu chiuveta
baie moderna mobilier baie doua usi doua chiuvete

Cumpara corpuri de iluminat:

Speram ca articolul ti-a fost de ajutor si ai gasit o idee de amenajare interesanta sau o piesa de mobilier care sa iti placa. Iti uram mult succes in amenajarea baii si iti uram spor la cumparaturi!