Covoare pentru living – Cum sa alegi cel mai potrivit covor?

Descopera acum acest mini ghid cu idei si sfaturi pentru achizitionarea unui covor pentru living...

Chiar daca un covor pentru living poate parea o piesa decorativa fara importanta, de fapt, acesta este obiectul care va atrage intodeauna atentia, reprezentand punctul central al camerei.

Alegerea covorului potrivit pentru living este foarte importanta, deoarece livingul este una dintre cele mai utilizate zone ale oricarei case.

Marimea covorului

Primul factor de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un covor pentru living este spatiul de care dispui. Trebuie sa eviti inghesuirea unui covor mare intr-un living mic, covorul nu trebuie sa acopere niciodata integral podeaua. Doar o mocheta poate acoperi podeaua complet.

De asemenea, regula conform careia covorul ar trebui sa imparta incaperea in mod egal nu se aplica mereu, mai ales daca doresti un living modern.

Materialul covorului

Unul dintre cele mai importante detalii in ceea ce priveste alegerea unui covor pentru living este materialul din care acesta este tesut.

Covoare din lana

covoare moderne din lana

Unele dintre cele mai cunoscute covoare sunt cele din lana. Acestea sunt calduroase si rezistente, perfecte daca ai copii sau obisnuiesti sa primesti multi musafiri. Covoarele de lana se curata usor si sunt perfecte ca decoratiuni langa canapea si fotolii. Daca doresti sa achizitionezi un astfel de covor, ai grija sa nu suferi de alergie la lana.

Cumpara online covoare din lana de la partenerii nostri:

O varietate mai mare de culori si modele gasesti aici ⟶ covoare moderne din lana.

Covoare din materiale durabile

covoare moderne din polipropilena

Totusi, este indicat sa te feresti din a muta mobila de pe el prea des pentru ca, in timp, se va strica si va trebui inlocuit. O ideea buna ar fi sa asezi un astfel de covor in mijlocul livingului, astfel incat sa nu fie nevoie ca mobila sa stea pe el.

Daca doresti un covor durabil si rezistent la tot felul de pete si accidente neprevazute, covoarele din polipropilena pot fi o alegere buna.

Cumpara online covoare durabile si moderne de la partenerii nostri:

O varietate mai mare de culori si modele gasesti aici ⟶ covoare moderne.

Covorul din poliester

Cauti covoare pentru living? Descopera acum acest mini ghid cu idei si solutii...

Aceste covoare din polister sunt foarte rezistente la majoritatea petelor si se curata foarte usor, deci nu va trebui sa depui prea mare efort in cazului unui accident neprevazut. Avand in vedere ca aceste covoare seamana destul de mult cu cele din lana ca aspect, pot fi o optiune buna daca doresti ceva mai accesibil si de bun gust.