15 idei de amenajare living in alb si negru

Amenajarea unui living in alb si negru nu se va demoda niciodata. Combinatia acestor doua culori este una dintre cele mai intalnite tehnici de decorare si amenajare a unui living modern. O camera decorata in alb si negru va atrage mereu atentia oaspetilor.

Proportionarea corecta a culorilor si a obiectelor de mobilier este importanta pentru a gasi un balans armonios, totodata va face ca decorul livingului sa arate modern si original. Alegerea corecta a tapetului, mobilierului, perdelelor si a obiectelor decorative iti va permite sa creezi o atmosfera eleganta si impunatoare sau calma si foarte relaxanta.

15 idei de amenajare living in alb si negru

Inainte de a te gandi sa iti decorezi livingul in alb si negru, arunca o privire peste avantajele si dezavantajele unui interior negru cu alb.

Avantajele unui decor alb cu negru:

  • Decorul va avea un stil modern si rafinat. Aceasta combinatie este testata in timp si se foloseste de zeci de ani, deci nu ar trebui sa iti faci griji ca se va demoda in viitorul apropiat.
  • Cand culoarea dominanta este cea alba, spatiul va arata mai mare decat este. Un living cu tavanul si peretii albi, cu piese de mobilier negre, da senzatia de imponderabilitate dar in acelasi timp, culorile negre va ancora cu succes tot decorul.
  • Un living amenajat cu aceste culori poate fi foarte relaxant, deoarece nu creeaza tensiune pentru ochi.
  • Contrastul creat de aceste doua culori, iti permite sa evidentiezi anumite detalii ale interiorului sau ale unei piese de mobilier.

Singurul dezavantaj poate fi atunci cand proportia dintre alb si negru este gresit facuta si decorul poate arata fara gust si plictisitor. Cateva sfaturi si idei pentru a te ajuta sa alegi culoarea principala si pentru a mentine o proportie corecta de culoare.

15 idei de amenajare living in alb si negru

Cumpara online canapele si coltare negre de la partenerii nostri:

Daca alegi culoarea neagra ca si culoare de baza, spatiul amenajat va deveni foarte modern, creand o atmosfera de impact. Este recomandat sa folosesti o combinatie de suprafete mate si lucioase deoarece culoarea neagra lucioasa face ca decorul sa nu fie chiar atat de sumbru

In camere mici nu este recomandat sa utilizezi negrul ca si culoare de baza deoarece da senzatia de spatiu mai inchis si mic. Culoarea neagra ca si culoare de baza poate fi folosita in spatiile mai mari cu surse mari de lumina naturala.

Deci inainte sa alegi culoarea este bine sa te uiti la dimensiunea camerei si la cantitatea de lumina. Daca exista doar un geam, atunci este mai bine sa nu alegi culoarea neagra deoarece livingul va arata foarte intunecoasa.

Pe langa lumina naturala, intr-un living unde negrul este culoarea predominanta ai nevoie de mai multe surse de lumina artificiale. Iti recomandam sa optezi pentru lampi de masa, lampadare moderne si diferite spoturi, strategic pozitionate, astfel incat sa imparta bine spatiul si zonele functionale din living. Evita cu desavarsire vopsirea tavanului cu negru deoarece va crea o senzatie de spatiu mic.

Cumpara online canapele si coltare albe de la partenerii nostri:

Click pentru a descoperii mai multe ⟶ canapele moderne.

Potrivit designerilor, aceste culori sunt foarte universale, drept urmare acestea pot fi combinate cu urmatoarele nuante:

  • Rosul creeaza energie
  • Verdele este o culoare vie si vibranta, care da un plus de fresh
  • Galbenul creeaza o senzatie de caldura si confort
  • Maroul adauga o nota placuta aspectului general
  • Albastrul face ca decorul sa fie mai rafinat si elegant
  • Griul reduce din contrastul puternic dintre alb si negru

Daca schema dominanta este negrul, poti sa alegi majoritatea pieselor de mobilier de culoare alba, acestea vor face ca spatiul sa para mai deschis si larg. O canapea neagra intr-un decor alb va da senzatia de spatiu si inaltime. Trebuie sa tii cont ca piesele de mobilier negre trebuiesc alese si combinate cu alte piese deschise la culoare. Mobilierul alb intr-o camera neagra va atrage imediat privirea.