Idei amenajare dormitor modern | Top 20 poze si idei

Dormitorul este camera unde ne reincarcam bateriile, unde ne incepem ziua cu energie, dar si unde ne odihnim dupa o zi lunga. De aceea, este important ca amenajarea dormitorului sa tina cont de nevoile tale de odihna si confort.

Un dormitor modern poate insemna o amenajare diferita pentru fiecare, in functie de gusturi, insa piesele esentiale nu trebuie sa lipseasca: patul, noptierele si o zona de depozitare, fie ca este un spatiu de dressing sau un dulap. Iata de ce sa tii intotdeauna cont in amenajarea dormitorului:


Dimensiunile patului

“Cat de mare este spatiul de care dispui?” este intrebarea de la care trebuie sa pornesti atunci cand decizi dimensiunile patului. Spre exemplu, intr-un dormitor de 10-11 mp, un pat de 180 pe 200 va fi mult prea mare, in timp de un pat de 140/200 s-ar putea sa arate stigher intr-o camera de mari dimensiuni. Atunci cand alegi dimensiunile patului asigura-te ca acestea sunt direct proportionale cu cele ale camerei.


Materialul din care este realizat patul

Exista diverse modele de paturi pe care le poti alege pentru dormitorul tau, de la paturi din lemn la paturi tapitate sau paturi din piele. Unele dintre ele pot avea o tablie patrata, altele una arcuita, iar anumite modele pot avea noptierele deja incluse. Alege patul in functie de material, dar si de design pentru a avea o piesa de mobilier ce se potriveste cu restul camerei si care va rezista in timp. Daca iti doresti un material care sa reziste excelent in timp, alege lemnul masiv, iar daca iti doresti un material mai versatil si usor de intretinut, alege paturile tapitate sau pe cele din pal.


Noptierele, piese esentiale in dormitor

Noptierele sunt importante in zona de dormit deoarece iti permit sa ai aproape toate obiectele de care ai nevoie atunci cand te asezi in pat. Poate fi vorba de telefon, o cana cu apa sau cartea preferata. De asemenea, unele noptiere au si spatii de depozitare precum sertarele. Acestea sunt foarte utile pentru a depozita carti, obiecte de imbracaminte, cum ar fi pijamale sau orice altceva gasesti util. Atunci cand alegi deisgn-ul si culoarea noptierelor, opteaza pentru modele ce se potrivesc cu patul. Deoarece se amplaseaza atat de aproape unele de celelalte, noptierele si patul trebuie sa faca parte din aceeasi poveste.


Spatiu de depozitare in dormitor

Fie ca ai un spatiu dedicat pentru dressing sau optezi pentru un dulap, asigura-te ca acesta este modelat in functie de nevoile tale de depozitare si in functie de garderoba ta. Opteaza pentru rafturi, sertare, dar si zone cu bare pentru umerase. Atunci cand alegi culorile, ia-le in considerare pe cele mai populare, alb, gri, bej, nuante de lemn, maro inchis si negru.

Amenajarea dormitorului trebuie sa se faca in functie de dimensiunile camerei, dar si in functie de nevoile de depozitare. Mai apoi, pentru a spori confortul camerei, alege cu atentie accesoriile pentru aceasta camera, cum ar fi salteaua, perdelele, jaluzelele sau obloanele si corpurile de iluminat, deoarece acestea sunt responsabile de atmosfera pe care o vei crea in dormitor.

idei amenajari dormitor culori inchise
idei amenajare dormitor stil modern cu leduri
idei amenajare dormitor stil boho
idei amenajare dormitor mic stil scandinav
amenajare dormitor stil spaniol culori nude
amenajare dormitor perete negru pat rosu
amenajare dormitor modern cu perete bluemarin
amenajare dormitor modern cu leduri
amenajare dormitor in culori nude
amenajare dormitor gri in stil scandinav
amenajare dormitor elegant culoare gri auriu
amenajare dormitor culori inchise pat verde
amenajare dormitor culori inchise
amenajare dormitor culori gri si alb
amenajare dormitor culoare verde
amenajare dormitor cu perete verde
amenajare dormitor alb
amenajare dormitor cu pat gri
amenajare dormitor alb cu gri
amenajare dormitor culori deschise gri bej alb

Sursa imagini: Pinterest