Mobila baie: Chiuveta baie si masca chiuveta baie

Foto: Amy Bartlam | www.amybartlam.com

Chiuveta este una dintre cele mai importante piese sanitare din baie, o piesa care joaca atat un rol functional cat si unul estetic.

Cum alegem chiuveta potrivita pentru baie?

Cand alegi o chiuveta pentru baie trebuie sa iei in considerare marimea, culoarea si stilul baii in care va fi montata chiuveta.

Chiuveta pentru o baie mica

Datorita spatiului redus, intr-o baie mica trebuie sa alegi o chiuveta de dimensiuni mici si un mobilier cu multe compartimente practice.

Dulap de baie alb cu masca lavoar 40 cm

Set dulap de baie gri Cersanit Smart + lavoar Como 40

Cumpara aici.

Chiuveta de baie cu prindere in perete

Chiuveta de baie prinsa in perete este ideala pentru baile de dimensiuni mici. Aceste chiuvete de baie sunt elegante dar nu si foarte practice, prin lipsa mobilierului nu ofera spatiu de depozitare.

Lavoar KOLO NOVA PRO, 60 cm, rotund in baie moderna

Cumpara chiuveta cu prindere in perete:

Lavoar KOLO NOVA PRO, 60 cm, rotund

Cumpara aici!

Chiuveta pentru o baie mare

Cand alegi chiuveta pentru o baia de dimensiuni mari sau una principala, aceasta trebuie sa fie de dimensiuni mari cu un design prietenos si dintr-un material de calitate.

Mai multe idei si sfaturi despre amenajarea unei bai, gasesti aici!

baie moderna mobilier chiuveta mare alba oglinda mare
Foto: ofda.pl

Cumpara chiuveta pentru baie:

Lavoar Ideal Standard Strada 100 x 45 cm dreptunghiular

Cumpara aici!

Stabilirea unui buget

Pretul unei chiuvete este influentat de marimea acesteia, calitatea materialelor folosite si de producator. Pretul unei chiuvete pentru o baie mica poate sa porneasca de la 200 lei si poate sa ajunga pana la 3.000 lei, pentru chiuvetele mari, sofisticate din materiale naturale.

Amenajare sau inlocuirea chiuvetei

Cand se mobilieaza o baie de la zero, alegerea unei chiuvete este mai simpla deoarece se poate alege un set intreg de mobilier care include o chiuveta. In schimb daca se inlocuieste numai chiuveta veche , atunci trebuie sa alegi cu grija modelul nou pentru a se potrivi cu mobilierul existent si dimensiunile acestuia.

Realizarea montajului

Toate chiuvetele de baie si mobilierul acestora vin insotite de instructiuni de montaj si nu necesita neaparat ajutorul unui profesionist. Modelele de top au toate uneltele necesare montajului incluse in pachet.

Tipul chiuvetei de baie

Inainte de a alege tipul chiuvetei, trebuie sa ai in vedere urmatoarele: stilul in care este amenajata baia in care va fi montata chiuveta, designul pieselor de mobilier (dulapurile din baie, cada, cabina de dus, wc-ul) si spatiul disponibil.

Lavoar pe blat

Unul dintre cele mai elegante modele este chiuveta pe blat, zis si simplu lavoar. Acesta este un model practic, elegant si usor de montat. Acest tip de chiuveta de baie este ideal deoarece nu ocupa mult spatiu si se gaseste intr-o varietate mare de modele. Lavoarul se gaseste in diferite forme si se aseaza pe orice tip de blat. Majoritatea modelelor au forma de bol oval sau rotund.

 Lavoar pe blat Caspia 44 RING Cersanit

Cumpara lavoar pentru baie:

Lavoar pe blat Caspia 44 RING Cersanit

Cumpara aici.

Lavoar portelan Ideal Standard, Strada, 75 cm, oval, montaj pe blat

Cumpara aici.

Lavoar oval Ideal Standard Strada 60x42 cm

Cumpara aici.

Chiuveta de baie cu masca

Acest model de chiuveta este foarte des intalnit in bai deoarece optimizeaza foarte bine spatiul si este foarte modern. De obicei acest tip de chiuveta cu masca se vinde impreuna cu mobilierul sau sunt facute seturi. Avantajul cel mai mare al acestei chiuvete cu masca este spatiu de depozitare oferit de sertarele din masca.

Dulap baie alb 2 sertare lavoar 60 + Set Cersanit Easy

Cumpara masca de chiuveta baie:

Mobilier baie, Baza lavoar, Alb lucios, KOLOMobilier baie, Masca lavoar suspendata, AquaformMobilier baie, Masca lavoar, Alb, KOLO Modo

Descopera aici un ghid util pentru achizitionarea unui mobilier de baie.