Difuzoare de arome – Ghidul cumparatorului

Esti in cautarea unui difuzor de arome? Descopera acum acest ghid practic si afla ce este si de unde sa il cumperi ...

Aceste difuzoare de arome asigura o umiditate optima, incaperi parfumate, relaxare si buna dispozitie. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele oferite de aceste difuzoare de arome. Afla mai jos ce alte beneficii aduc aceste aparate.

Dezinfectarea aerului

Uleiurile folosite de aceste difuzoare de arome contin numeroase plante cu rol anti-microbian. In functie de model, acestea pot fi: salvia, pinul, busuiocul, lavanda, menta, ienuparul, etc.

Trebuie sa ai grija ce fel de uleiuri folosesti, deoarece cele cu pret redus au in compozitie compusi sintetici care pot fi periculosi pentru copii si dvs. Mai jos vom recomanda cateva uleiuri profesionale, de la branduri de top.

Somn mai odihnitor

difuzoare aroma terapie

Cu ajutorul aromaterapie poti sa combati anumite probleme, cum ar fi insomnia, somnul agitat sau starile de agitatie. Fata de metodele clasice cu lumanari, difuzoarele automate cu arome nu prezinta astfel de probleme

In functie de modelul ales, aceste difuzoare pot functiona pana la 8 ore incontinuu, asigurandu-ti un somn relaxant pe tot parcursul serii. Daca ai un somn mai sensibil, este foarte important sa alegi un model mai silentios. Iti vom prezenta la sfarsitul articolului cateva modele profesionale si silentioase de la branduri de top!

Uleiurile recomandate pentru un somn mai usor sunt cele de lavanda, santal, cedru, vetiver, musetel si bergamota.

Relaxare pentru perioadele stresante

relaxare aromaterapie cu uleiuri

Treci printr-o perioada mai grea, dormi putin si simti o stare de stres continuu? Remediile naturale care ar putea sa aduca un plus la starea ta de bine sunt cele sub forma uleiurilor esentiale. Incearca sa folosesti un difuzor pentru a asigura prezenta vaporilor relaxanti pe intreg parcursul zilei, fie la birou sau acasa.

Structura uleiurilor esentiale pot sa iti ofere o stare de calm, generand o stare placuta de bine. Cele mai folosite uleiuri sunt cele cu esente de musetel, trandafir, lavanda si vanilie.

Acum ca ai aflat toate beneficiile acestui aparat, mai jos iti prezentam cateva caracteristici pentru fiecare model in parte.

Difuzoare de arome cu ultrasunete: acestea ofera o pulverizare racoritoare, obtinuta prin diluarea uleiurilor esentiale intr-o anumita cantitate de apa. Intrucat particulele sunt imprastiate in cantatati foarte mici, concentratia de uleiuri este destul de puternica. Pretul acestor aparate este situat undeva intre cele cu aerosoli si cele cu caldura.

Difuzoarele de arome cu aerosoli: acestea sunt unele dintre cele mai puternice si concentrate, deoarece pulverizarea se face prin impartirea uleiurilor in molecule, fara a le dilua in apa. Acestea pot fi alese pentru camere mai mari sau daca doresti ca aroma din camera sa fie foarte intensa. Consumul de arome este mai ridicat la acest tip de aparat.

De asemenea, in piata exista si variantele multifunctionale care includ si un umidificator cu compartiment special pentru difuzarea de arome.

Cumpara difuzoare de arome multifunctionale online:

Alegerea uleiurilor esentiale

uleiri esentiale pentru difuzoare

In piata exista o oferta larga de uleiuri pentru difuzor, insea nu toate au aceeasi calitate. Avand in vedere ca pretul poate varia mult, majoritatea cumparatorilor sunt atrasi sa achizitioneze variantele ieftine.

Din pacate, acestea nu contin uleiuri esentiale pure si sunt obtinute cu ajutorul unor solventi. Nu recomandam aceste produse deoarece pot provoca anumte reactii alergice.

Echipa hoome iti recomanda variantele certificate de uleiuri esentiale, pur obtinute din culturi organice, prin presare la rece. In functie de cantitate si de tipul de ulei ales, pretul acestora poate costa pana la cateva zeci de lei.

Cumpara uleiuri esentiale online: