Idei amenajare dormitor | 35 poze si idei cu dormitoare

Foto: brittanyambridge.com

Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi din casa, este locul in care dormi, lenevesti si te reincarci cu energie.

Datorita faptului ca ne petrecem o treime din viata dormind, calitatea somnului si cea a timpului petrecut in dormitor, pot fi influentate de felul in care aceasta camera este amenajata. Un dormitor trebuie sa aiba un pat confortabil si un design placut care sa iti ofere un sentiment de confort si liniste.

Idei de amenajare dormitor modern

Dormitoarele moderne sunt faimoase pentru faptul ca abordeaza un design simplu, modern si functional. Un dormitor amenajat modern include un numar redus de piese de mobilier, atentia cea mai mare punandu-se pe patul de dormitor. Acesta trebuie sa fie mare cu o saltea confortabila si sa aibe un design modern.

Restul pieselor care completeaza dormitorul, trebuie sa urmeze acelasi stil si culori ca patul. Un dormitor nu trebuie sa aiba mai mult de trei piese de mobilier si una sau doua decoratiuni. Acesta trebuie sa fie spatios si aerisit, oferind o senzatie de libertate si spatiu.

amenajari interioare amenajare dormitor modern cu balconpat dormitor gri pat dormitor ieftinamenajare dormitor modern cu led pat dormitormobilier dormitor modern set dormitor mobilier Covor gri, Stil modern, 5 dimensiuni, Modele abstract amenajare dormitor cu perete din lemn Pat matrimonial Tapitat cu stofa gri Modern Premium Texas Noptiera din lemn, Moderna Culoare maro

Ce pat pentru dormitor sa alegi?

Cand alegi patul de dormitor, ai doua optiuni. Poti sa alegi un pat de dimensiuni mari, cu riscul ca acesta sa ocupe foarte mult din spatiul camerei sau un pat de dimensiuni mai reduse pentru mai mult spatiu.

Avand in vedere ca in dormitor ne petrecem majoritatea timpului in pat, te sfatuim sa alegi un pat de dimensiuni mai mari si sa lasi un loc de trecere. Un pat mare va fi intodeauna mai confortabil si primitor.

Paturi pentru dormitor – 10 modele:

pat dormitor gri pat dormitor ieftin pat pentru dormitor gri 2 persoane pat dormitor ieftin paturi dormitor ieftine modele Pat matrimonial Tapitat cu stofa gri Modern Premium Texas Pat tapitat cu piele Maro Modern Materiale Premium Bolonia Pat tapitat 200x160 Culoare Fistic Modern Materiale premium Pat tapitat cu stofa Gri Modern Materiale premium Sophie 200 x 160 cm Pat tapitat cu piele 4 sertare Alb Modern Premium Lucas 200x160 cm Pat tapitat cu stofa Gri Modern Materiale premium Elise 200 x 160 cm Pat tapitat cu capatai Turcoaz Modern Materiale Premium Santiago

Poti sa achizitionezi unul dintre paturile de mai sus de la partenerul nostru:

Amenajare dormitor in mansarda

Dormitoarele amenajate in mansarda beneficiaza de mai multa lumina naturala si datorita formei acoperisului, pare un loc mai intim si mai retras. Amenajarea dormitorului in mansarda se axeaza pe experienta si confort.

Patul pentru un dormitor in mansarda trebuie sa aiba o tablie mai mica, sa fie cat mai spatios si trebuie sa fie pozitionat chiar sub ferestrele din acoperis pentru a profita din plin de toata experienta.

mansarde amenajate poze  amenajare mansarde mici amenajare dormitor in mansarda idei idei amenajare mansarda dormitor

amenajare-dormitor-mansarda-modern amenajare-dormitor-mansarda-modern-alb amenajare-dormitor-mansarda-modern-dormitor-mansarda geamuri-velux-idee-amenajare-dormitor-la-mansarda idei-amenajare-dormitor-mansarda-modern idee-dormitor-la-mansarda idei-amenajare-dormitor-mansarda-modern-geamuri-velux idee-dormitor-la-mansarda-modern idee-amenajare-dormitor-la-mansarda

Idei paturi pentru dormitor:

Amenajarea dormitorului in apartament

Datorita spatiului limitat din unele apartamente, amenajarea unui dormitor este putin mai limitata si restrange destul de mult optiunile de design. Culoarea peretilor si cea a pieselor de mobilier trebuie sa aiba o nuanta deschisa, pentru a oferi senzatia de spatiu mai mare.

Cand alegeti piesele de mobilier, este de preferat sa optati doar pentru un pat, doua noptiere si un sifonier, daca este nevoie. Astfel dormitorul va fi mai aerisit si spatios.

amenajare dormitor idei apartament pat dormitor iluminare tavan amenajare dormitor modern in apartament dormitor idei amenajare idei amenajare dormitor modern apartament bloc idei dormitoramenajare dormitor modern apartament bloc amenajari dormitoare simple mici idei amenajare dormitor ingust

Idei noptiere pentru dormitor:

Tapet in dormitor

Daca doresti ceva mai special in dormitor, ceva mai iesit din comun, alegerea unui tapet este solutia perfecta. Insa trebuie sa ai grija deoarece tapetarea pe toate suprafetele peretilor, va da incaperii un aspect kitsch si va incarca camera.

Adesea tapetul se lipeste pe peretele din spatele patului. Ca aceasta idee de amenajare sa aiba un impact si mai mare, trebuie sa alegi un pat tapitat cu tablie inalta care sa se potriveasca cu tapetul din spate.

modele tapet dormitoramenajare dormitor cu tapet tapet in dormitor amenajare dormitor tapet perete dormitor ieftin modele tapet dormitor 3d idei amenajare dormitor tapet

Aici gasesti o colectie vasta de autocolante si tapet.

Elemente decorative pentru un dormitor modern

Din moment ce dormitoarele moderne se axeaza pe ocuparea a cat mai putin spatiu posibil, elementele de decor trebuie sa fie putine la numar si sa se potriveasca cu restul pieselor de mobilier din dormitor.

Cele mai populare elemente de decor folosite in dormitor sunt tablourile si ceasurile de perete. Ti-am pregatit mai jos cateva modele interesante:

Idei ceasuri decorative:

Idei tablouri de perete:

Alegerea unei culori in dormitor

Alegerea unei culori deschise in dormitor da senzatia de spatiu mai mare, armonios si confortabil. Nuantele delicate de alb, gri si bej sunt ideale pentru dormitor.

Opteaza pentru o lenjerie de pat deschisa pentru a deschide si mai mult culoarea camerei.

amenajare dormitor idei amenajare dormitor modern idei amenajare dormitor in alb pat mare 2 noptiere idei dormitor amenajare dormitor mare apartament amenajari interioare dormitoare idei moderne

Cumpara lenjerii moderne de la partenerul nostru:

Speram ca sfaturile si imaginile cu dormitoare ti-au fost de ajutor si ca ai gasit cateva idei bune. Iti uram succes la amenajarea dormitorului! Numai bine :-).