Cum se aplica tapetul pe perete in 5 pasi simpli

Doresti sa aplici tapet pe perete? Echipa HOOME iti prezinta tot procesul in 5 pasi simpli.

Cand decizi sa decorezi o camera cu tapet poti sa apelezi la o echipa de profesionisti sau daca vrei sa eviti niste costuri in plus, poti sa o faci de unul singur, foarte simplu in 5 pasi simpli.

1. Unelte necesare

unelete aplicare tapet pe perete 2

Inainte sa te apuci de lipirea tapetului, trebuie sa dispui de urmatoarele unelte: scara, metru, creion, galeata, rigla, boloboc, pensula, rulou de vopsit sau din cauciuc, cutter, burete si o carpa curata.

2. Pregatirea peretelui

camera cu tapet cum se aplica tapetul pe perete 6

Dupa ce dispui de toate uneltele necesare poti sa incepi sa pregatesti suprafata de lucru. Trebuie sa te asiguri ca peretele este curat, fara praf sau pete de grasime si ca toate prizele si aplicele sunt demontate.

3. Aplicarea adezivului

cum se aplica tapetul pe perete 1

Lipirea tapetului se face cu ajutorul unui adeziv special care trebuie preparat conform instructiunilor de pe cutie. Adezivul obtinut se aplica pe spatele fasiei de tapet cu ajutorul unei role sau a unei pensule.

Adezivul se poate aplica direct pe fasia de tapet sau pe portiunea de perete unde urmeaza sa fie aplicata fasia de tapet.

4. Decuparea tapetului

cum se lipeste tapetul pe perete 2

Dupa ce ai masurat inaltimea peretilor trebuie sa decupezi si sa numerotezi fasiile de tapet. La decuparea fasiilor de tapet vei folosi rigla si cutterul, lasand un plus de 2-5 cm pentru eventuale greseli. Daca tapetul are model trebuie sa urmezi modelul fasiilor alaturate.

5. Aplicarea tapetului

aplicarea tapetului cum se aplica tapetul pe perete 3 cum se aplica tapetul pe perete ajutor 4 tapet in camera lipirea tapetului 5

Cand aplici tapetul trebuie sa incepi du sus in jos. Desfa cu grija fasia de tapet, aplicand-o pe perete si lasa un adaus de 2-5 cm la imbinarea acestuia cu tavanul. Surplusul il vei decupa cu ajutorul riglei si a unui cutter.

Odata fixata fasia de tapet, aplic-o pe toata lungimea peretelui cu ajutorul rolei de vopsit sau din cauciuc, presand bine fasia pentru a scoate toate bulele de aer. Dupa acest proces indeparteaza surplusul de adeziv cu ajutorul unui burete sau a unei carpe curate. Fasia urmatoare se aplica langa prima, fara a li se suprarpune marginile. Spor la treaba!

Un scurt video cu mai multe detalii despre lipirea tapetului: