Amenajarea balconului – 25 idei si poze

Balconul sau terasa este sursa noastra de legatura cu exteriorul. Pe timp de vara, cautam relaxarea si racoarea serilor petrecute in balcon.

Indiferent daca balconul este inchis sau deschis, acest spatiu se poate transforma in locul tau preferat. Cum ar fi sa bei cafeaua pe balcon, intr-un mediu placut, fara a parasi confortul propriului apartament?

Mobilier pentru amenajarea balconului

Inainte de a alege mobilierul pentru balcon, trebuie sa fiti atenti sa alegeti un mobilier in functie de tipul balconului, inchis sau deschis. Pentru un balcon inchis puteti opta pentru orice material pentru mobilier, insa pentru un balcon deschis sa alegeti un mobilier facut dintr-un material rezistent la ploi, ninsoare sau soare.

Idei amenajare balcon deschis

In cazul in care ai un balcon deschis, poti profita de balustrada si o poti decora cu accesorii luminoase sau flori. Pentru mobilier poti opta pentru o masuta mica din fier cu doua scaune sau daca spatiul nu permite o masuta pliabila din lemn.

mobila balcon scaun si masabalcon amenajat cu bun gust mobilier balconamenajare balcon mic balcon amenajat cu bun gustamenajare balcon ingust amenajare balcon deschisamenajare balcon deschisamenajare balcon deschis modern flori in balconidei amenajare balcon modern deschis idei balcoaneidee amenajare balcon mic amenajare balcon ingustmobilier pentru balconmobilier pentru balcon modern

Mobilier pentru balcon deschis:

Descopera aici o colectie vasta de piese de mobilier pentru balcon.

Idei amenajare balcon inchis

Daca balconul este inchis, o idee buna ar fi ca geamurile sa fie cat mai mari, pe o suprafata cat mai mare. Astfel balconul este mult mai luminos si ofera senzatia de spatiu mai voluminos si mai aerisit. Pentru decorarea geamurilor poti sa folosesti jaluzele, draperii sau perdele iar mobilierul poate sa fie din orice material, deoarece este ferit de conditiile meteo de afara.

amenajare balcon lung si ingust perete lemn balcon amenajare balcon lung si ingust modern idei amenajare Amenajare balcon inchis perdele perete din piatra Amenajare balcon inchis mobilier pentru balcon amenajare balcon inchis mobilier balcon masuta si doua scaune flori in balcon amenajare balcon inchis flori in balcon perete din lemn amenajare balcon inchis balcon perete cu piatra

Mobilier pentru balcon inchis:

Descopera aici piese de mobilier utile pentru amenajarea balconului.

Amenajarea peretilor din balcon

Foloseste spatiile verticale! Neaparat sa faci asta, poti sa decorezi peretii balconului cu o ghirlanda, ghivece cu flori, lemn, piatra sau o alternativa mai economica, sa folosesti tapet care imita lemnul sau caramida.

idei balcon amenajare balcon deschis idei balcon amenajare balcon deschis amenajare balcon inchis perete cu piatra

Accesorii pentru amenajarea balconului

Daca iti doresti o amenajare completa a balconului, nu uita ca accesoriile textile, pernute colorate, felinare si prezenta unor surse de iluminat, transforma balconul intr-un mic refugiu comod si modern.

lumini pentru balcon amenajare balconaccesorii pentru balcon

Decoratiuni pentru balcon:

Descopera aici decoratiuni interesante pentru balcon.

Amenajarea biroului in balcon

Daca te gandesti sa iti amenajezi un birou acasa, balconul este o alegere buna. Deoarece balconul este un loc mai retras si linistit. Inainte de asta, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri:

  1. Balconul trebuie sa fie bine izolat, ideal ar fi sa ai si o sursa de incalzire pentru sezonul rece.
  2. Trebuie sa ai o sursa electrica (macar un prelungitor) pentru laptop sau lampa.
  3. Masoara bine spatiul disponibil, evita mobilierul complicat si opteaza pentru o masuta simpla si pliabila pentru birou, iar in locul dulapurilor poti folosi rafturi.

amenajare birou in balcon idei de amenajare a balconului amenajare birou in balcon modern ideiamenajare birou in balcon mobilier balcon