Mobila baie: ghid pentru achizitionarea unui mobilier de baie

Cand alegem mobilierul pentru baie tindem sa facem economie la buget si sa alegem un mobilier de baie mai ieftin de calitate inferioara.

Insa daca un mobilier de baie este mai scump, nu inseamna ca acesta este de o calitate mai buna in comparatie cu unul mai ieftin. Drept urmare mai jos voi detalia un mini ghid pentru achizitionarea unui mobilier de baie.

Bugetul alocat

Cand alegi un mobilier de baie, bugetul joaca un rol important in alegerea acestuia. Este esential stabilirea unui buget adecvat si proportional cu cerintele si nevoile tale astfel incat sa poti spune ca ai facut o alegere corecta si ca ai platit pretul corect, raportat calitate / pret.

Factorii de luat in considerare la stabilirea bugetului pentru achizitionarea unui mobilier de baie sunt: materialele din care este compus mobilierul de baie, stilul mobilierului, numarul pieselor de mobilier, calitatea si finisajele acestuia.

Mobilier baie: materialele utilizate

Unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont la alegerea unui mobilier pentru baie este cel al materialelor utilizate la fabricarea acestuia. Calitatea materialelor folosite determina rezistenta si durata de viata a mobilierului de baie.

Datorita conditiilor din baie (temperaturi ridicate, aburi si umiditate), materialele mobilierului de baie trebuie sa fie de buna calitate, pentru a putea face fata la aceste conditii.

Materialele mobilierului de baie

Mobilier de baie fabricat din MDF sau PAL – diferentele dintre cele doua sunt atat de pret cat si de calitate.

Mobilierul de baie din MDF este de o calitate mai buna in comparatie cu cel din PAL, dar cu un pret mult mai mare. Diferenta dintre cele doua exista deoarece pentru fabricarea MDF-ului se necesita mai multa materie prima decat pentru cel din PAL.

Cel mai adesea mobilierul de baie este fabricat dintr-o combinatie intre cele doua materiale: carcasa si compartimentarea sunt realizate din PAL, iar fronturile din MDF vopsit sau furniruit.

PAL vs MDF, Mobila baie
PAL vs MDF

Mobilier pentru baie mare

Alegerea mobilierului pentru o baie de dimensiuni mari este mai facila, deoarece numarul pieselor de mobilier poate fi mai mare si personalizat in functie de nevoile fiecaruia. Mobilierul pentru o baie generoasa poate include: masca pentru lavoar, dulap cu oglinda, dulap soldat, diverse polite, dulapuri suspendate si rafturi pentru decoratiuni sau reviste.

Dulap-masca chiuveta baie alb lacuit in baie

Cumpara piese mobilier baie – Preturi reduse:

mobilier baie Baza mobilier cu doua usi, lavoar ceramic si suport prosop

Cumpara acum!

mobilier baie Dulap de baie alb Cersanit Smart pentru lavoar Carina

Cumpara acum!

mobilier baie Oglinda dulapior cu doua usi si lampa LED

Cumpara acum!

Mobilier pentru baie mica

Daca o baie mare ofera multiple posibilitati de amenajare a mobilierului, o baie mica poate sa ne puna la incercare imaginatia. Datorita spatiului mic, spatiul trebuie utilizat eficient, astfel incat, dupa ce baia este mobilata sa existe suficiente locuri de depozitare, fara a avea impresia ca baia este incarcata.

Descopera aici un ghid util pentru achizitionarea unei chiuvete de baie

amenajare baie mica moderna baie mica modele modele baie mica idee baie mica apartamentmobilier baie mica modern Set dulap de baie gri Cersanit Smart + lavoar Como 40

Cumpara masca mobilier baie mica:

Set dulap de baie gri Cersanit Smart + lavoar Como 40

Cumpara acum!

Set mobilier baie mica cu dulap oglinda

Amenajarea baii cu un dulap suspendat poate sa salveze spatiul intr-o baie mica. Deoarece dulapul cu oglinda are multe rafturi si polite, astefel incat sa poti depozita multe lucruri si indeplineste si functia de oglinda.

Dulap baie alb 2 usi 60 x 31 x 59 x cm + set baie Lake

Cumpara piesele de mobilier de mai sus:

Cabinet Lake, Tvilum 2 usi cu oglinzi, 50 x 21 x 72 cm

Cumpara aici!

Cabinet Lake, Tvilum 2 usi, 60 x 31 x 59 cm

Cumpara aici!

 Cabinet Lake, Tvilum 1 usa cu oglinzi, 30 x 31 x 204 cm

Cumpara aici!

Lavoar oval Ideal Standard Strada

Cumpara aici!

Oglinda pentru baie

Daca spatiul nu permite sau daca pur si simplu nu doresti amenajarea baii cu un dulap cu oglinda, se poate opta pentru o oglinda simpla. Oglinda simpla pentru baie se alege si pentru faptul ca este disponibila in marimi mult mai mari decat cele ale unui dulap cu oglinda.

mobilier baie clasic blat marmura robinete aurii oglinda mare
Foto: www.nicolefranzen.com | Nicole Franzen
baie moderna mobilier negru doua chiuvete albe sticla mare
Foto: ofda.pl

Cumpara oglinda pentru baie – Preturi reduse:

Oglinda DELIA 80x60 cu iluminare LED

Cumpara aici!

Oglinda cu iluminare LED si Antiaburire ALEXA 100x70

Cumpara aici!

Oglinda OTILIA 80x60 cu ANTIABURIRE si iluminare pe perete

Cumpara aici!

Stiluri mobilier in amenajarea baii

Cand amenajam baia trebuie sa tinem cont si de stilul in care sunt amenajate celelalte camere din locuinta. Daca stilul din celelalte camere este unul modern, cu piese de mobilier de o calitate superioara, atunci trebuie ca aceeasi calitate si stil sa se reflecte si in baie prin piesele de mobilier alese.

Daca se alege un mobilier de baie in stil clasic, se opteaza pentru alegerea unor piese de mobilier din materiale naturale precum lemnul tratat, cu finisaje clasice si piese din marmura sau piatra.

Mobilier de baie clasic

Set Mobila Baie, Stil Clasic, Alb, Andersen II Complet

Cumpara set mobilier baie clasic – Preturi reduse:

 Set Baie Andersen I Complet

Cumpara aici!

 Set Baie Andersen II Complet

Cumpara aici!

http://l.profitshare.ro/l/3965089

Cumpara aici!

Mobilier de baie modern

Pentru alegerea unui mobilier in stil modern, se poate opta pentru piese de mobilier din MDF cu linii moderne, bine definite si diferite culori universale.

Set mobilier baie suspendat Harmony

Cumpara set mobilier baie modern – Preturi reduse:

 Set Baie Harmony 1A

Cumpara aici!

Set Cosmo II Complet

Cumpara aici!

Set mobilier baie suspendat Rave70 Atlantis

Cumpara aici!

Culorile mobilierului

Culorile mobilierului de baie trebuie sa fie in ton cu cele ale peretilor, gresiei si a obiectelor sanitare. Cele mai intalnite culori pentru mobilierul de baie sunt: bej, maro, alb si gri.

Descopera aici sfaturi si idei pentru amenajarea baii in stil modern si clasic

Mobilier baie: stilul si componenta acestuia

Amenajarea baii cu mobilier compus din: dulap pentru lavoar, dulap coloana, dulap vertical si dulap cu oglinda, este una dintre cele mai intalnite amenajari in bai. Daca spatiul din baie ne permite, se mai poate opta si pentru piese de mobilier care sa completeze setul (dulapuri de baie suspendate, rafturi si polite.)

Mobilier pentru baie set modern baie cu lavoar dulap oglinda

Montajul mobilierului de baie se imparte in doua categorii: montaj suspendat si montaj pe pardoseala.

Mobilier de baie cu montaj pe pardoseala

Printre primele modele de mobilier aparute au fost cele cu montaj pe pardoseala. Acest mobilier de baie cu montaj pe pardoseala este usor de montat, insa are un minus in comparatie cu mobilierul de baie suspendat. Datorita faptului ca este montat pe pardoseala, intretinerea lui si a pardoselii este mult mai dificila.

Daca se opteaza pentru un mobilier cu montaj pe pardoseala, se recomanda alegerea unui model cu picioare, deoarece acest model este mai usor de intretinut (se poate aspira si spala sub el).

Baie stil clasic set mobila baie clasic gri lavoar oglinda dulap inalt

Mobilier de baie suspendat

Mobilierul de baie suspendat este cel mai popular mobilier si il gasim din ce in ce mai des montat in bai. Acest mobilier pentru baie este ales datorita faptului ca are un design modern si poate fi montat in zone unde un mobilier cu montaj pe pardoseala nu poate fi montat. Un alt avantaj al acestui mobilier este ca ofera baii senzatia de spatiu mai mare datorita faptului ca lasa libera zona pardoselii.

mobila baie moderna mobilier baie modern baie moderna mobilier baie modern negru set mobilier baie ieftin amenajare baie

Cumpara mobilier baie suspendat – Preturi reduse:

mobilier baie alb modern suspendat lavoar dulap oglinda Set mobilier baie suspendat

Cumpara acum!

set mobilier baie modern dulap oglinda lavoar dulap inalt mobilier set baie modern

Cumpara acum!

Descopera aici mai multe piese de mobilier pentru baie